Юридически факултет на УНСС

Силата е в правото

Втора среща на студентите от ЮФ на УНСС с Посланика на добра воля на Международната морска организация к.д.п. Александров

На 25-ти и 26-ти октомври 2023 г. се проведе второто издание на срещата на студенти от Юридическия факултет на УНСС с Посланика на добра воля на Международната морска организация к. д. п. Александров – представител на Република България, след като миналата учебна година инициативата, осъществявана съвместно с доц. д-р Диана Маринова, пожъна голям успех.

Тенденцията е тези лекции-беседи да се превърнат в традиция в научния живот на Юридическия факултет, като постепенно се разраснат с участието и на студенти от други факултети и университети, докторанти и преподаватели, както и с още гост-лектори.

Лекциите – беседи по Международно морско право са тематични. Тази година лекторията беше посветена на Световния ден на морето.

Юридическият факултет, в който вече няколко години се преподава избираемата дисциплина Международно морско право, се включва в различни инициативи на международни организации и на ЕС. През февруари 2023 г. беше съорганизатор и участник в проекта на Европейската комисия за честване на Европейския ден на морето.

20231026_164313

Next Post Previous Post